ÜZEMBE HELYEZÉSRE KERÜLT A KENTAUR KFT ÚJ CNC MEGMUNKÁLÓ KÖZPONTJA

A Kentaur Kft sikeresen a pályázott a Gazdaságfejlesztési Operatív Program Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása felhívásra és 39,4 M Ft-os támogatással megvásárolta a HEDELIUS T6/2300 Mozgóállványos 5 tengelyes CNC megmunkáló központot.

Az új mozgóállványos 5 tengelyes megmunkáló központ beszerzése hozzájárul a műszaki technológia színvonalának javításához, a vállalkozás által előállított fémtermékek magasabb szintű feldolgozottságához és így a kapacitás növekedéséhez.

A HEDELIUS T6/2300 Mozgóállványos 5 tengelyes CNC megmunkáló központ a legkorszerűbb X, Y és Z tengelyen is működő, forgó, billenő asztalon végezhető a forgácsolás, ehhez 26 férőhelyes szerszámtár áll rendelkezésre. A géppel marás, fúrás és menetmarás egyaránt magas pontossággal elvégezhető, ezáltal a selejt és hulladék aránya minimalizálható. Az új termelő eszközök beszerzésével a vállalkozás új beszállítóként futóműhöz kovácsolt fémalkatrészt tud készíteni.

A beszerzés segítséget nyújt az innovációs eredmények hasznosításában, új technológiai megoldások meghonosításában. Az új eszköznek köszönhetően a pályázó új beszállítói tevékenység irányába fordul, ezáltal a cég előrébb lép a szoros versenyben és az eddigi éves termelést 10- 15%- kal növelheti. A pályázó 1997 óta 80% fölötti arányban szállít exportra, döntően egy mezőgazdasági vontatókat előállító Scharmüller Gesellschaft m.b. H & CoKg cégnek. A 20 éves stabil üzleti kapcsolat szorosabbá fűzése érdekében a német partnerrel közös gyártmányfejlesztésbe kezdett.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Kedvezményezett neve: KENTAUR Kereskedelmi és Alkatrészgyártó Kft

A projekt címe: Eszközbeszerzés kapacitásbővülés érdekében a KENTAUR Kereskedelmi és Alkatrészgyártó kft.-nél

A szerződött támogatás összege: 39.392.100 Ft

A támogatás mértéke: 50 %

A projekt befejezésének dátuma: 2017. május 25.

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-15-2016-02463

Share This

kosziv